#OyuncuDosyası: Pınar Deniz

Written by:

Merhaba, bugün yeni bir konseptle karşınızdayım.
Başarıları ve performanslarıyla kendilerinden söz ettiren oyuncuları ele aldığım #OyuncuDosyası’nın ilk yıldız ismi duruşuyla, oyunculuğuyla benim de bayıldığım bir isim olan Pınar Deniz. Son olarak Latin Amerika’nın Emmy Ödülleri olarak olarak bilinen Produ Ödülleri’nde “Yabancı Dilde En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne layık görülen Pınar Deniz’in; oyunculuğa başlama hikayesine, oyunculuk geçmişine ve en çok konuşulan performanslarına birlikte bir daha bakalım istiyorum.

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümü mezunu olan Pınar Deniz, bir röportajında oyunculuk kariyerinin Leonardo DiCaprio’nun Kanlı Elmas filminden çok etkilenmesi ve filmin etkisiyle çocukları kurtarmalıyım diye düşünmesiyle başladığını belirtiyor. Şimdilerde Türkiye’nin en iyi oyuncularından bahsedildiğinde ilk akla gelen isimlerden biri olan Deniz, yıldızının parladığı dizi olan Vatanım Sensin’in ardından oyunculuk eğitimi de almasıyla, aslında adım adım bugünkü başarılarına hazırlanmış.

Kendisinin sektörde adını duyurması Vatanım Sensin dizisinde canlandırdığı Yıldız karakteriyle olsa da Pınar Deniz; Sil Baştan dizisinde Evrim’le, Beyaz Yalan’da Azra’yla ve Günebakan’da Sinem’le de karşımıza çıkmıştı. Kariyer basamaklarını yavaş ve emin adımlarla çıkan isimlerden biri olan Deniz, Vatanım Sensin’de hayat verdiği Yıldız’la yeri geldiğinde sevilirken yeri geldiğinde ise kızılan karakterlerden biri oldu. Bir bakıyoruz bir dönem dizisinde hoyrat, şımarık ama kırılgan bir karakterle izlediğimiz Pınar Deniz, yine bir bakıyoruz Kardeşim Benim 2’de ani ama komik yükselmeleriyle dikkat çeken bir Laz Kızı Didem olarak karşımıza çıkıyor.

İlk film projesinin ardından ise kısa ama bence en özel işlerinden biri olan Bir Deli Rüzgar’da sesi ve savaşıyla öne çıkan Gökçe’ye hayat veriyor. İlk başrol deneyimi olan Bir Deli Rüzgâr, reyting kurbanı olsa da dizinin ve hayat verdiği Gökçe’nin hala konuşulması Deniz’in aslında çok da yanlış kararlar vermediğini bir kez daha ortaya koyuyor.

Yükselişi hızla devam eden Pınar Deniz, kariyerinin bir sonraki adımında ise 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Senaryo ödülüne layık görülen İnsanlar İkiye Ayrılır filminde Burcu Biricik ile başrolü paylaşıyor. Bu noktadan sonra bir bölüm Menajerimi Ara’ya, yedi bölüm Kırmızı Oda’ya konuk olan Pınar Deniz aslında ekranın onu ne kadar özlediğini de bize hatırlatıyor. Tabi konuk olduğu iki dizi arasında idealist bir öğretmen olan Burcu karakterine hayat vermesinden ve yayınlandığı dönem çok konuşulan Netflix yapımı Aşk 101 dizisinden bahsetmezsek ayıp olur. Aşk 101 dizisi ile kariyerinin ikinci patlamasını yaşayan Pınar Deniz, dizinin senaryosunu okumayı bitirdiğinde yüzünde bir tebessüm bıraktığını söylüyor. Aynı izlemeyi bitirdiğimizde bizim yüzümüzde de olan tebessüm gibi…

Vatanım Sensin’le bir yükseliş yaşadığını söylemiştim ama sanırım Pınar Deniz’in benim için esas yükselişi Aşk 101 ve sonrasında gelen Yargı, Aşkın Kıyameti, Aktris ve son olarak Karanlık Gece ile oldu. 2023 Uluslararası Emmy Ödülleri’ne de aday olan Yargı’nın Ceylin’ini canlandıran Pınar Deniz, Yargı’da üç sezondur performansının üstüne her bölüm daha da katarak en iyisini bizlere sunuyor. Kendini siyah olarak tanımlayan; başına buyruk, gözü kara, tutkulu ve azimli bir avukat olan Ceylin Erguvan’a hayat veriyor. Bunların yanında sevdikleri için yaptığı fedakarlıklarla ve acılarıyla da çok konuşulan ve zaman zaman tartışılan Ceylin’i bizlere en iyi haliyle sunuyor.

Gri bir karakter olan Ceylin, uzun zamandır ekranlarda görmediğimiz tarzda bir karakter aslında. Bu da Ceylin’in ve Pınar Deniz’in üstüne bence daha fazla yük ekliyor. Ona rağmen diyorum ya ben Pınar Deniz’in Ceylin’ine bayılıyorum. Ceylin’in, Yargı’nın ilk bölümünde kız kardeşi İnci’yi kaybetmesiyle başlayan acı serüveni üç sezondur Pınar Deniz’in ortaya koyduğu performanslarıyla artarak ama bizi de yani en azından beni kendine aşık ederek devam ediyor. 2021 yılında ekran hayatına başlayan Yargı dizisiyle şu ana kadar toplamda 16 ödüle layık görülen Pınar Deniz, tahminimce yakın zamanda bu sayıyı üçe veya dörde katlar.

Yargı dizisi devam ederken dijital platformlara bir dizi ve bir film projesi çeken Deniz, aynı Bir Deli Rüzgâr dizisinde olduğu gibi Aşkın Kıyameti’nde de şarkıcı bir karakter olan olan Lidya’ya hayat veriyor. Projelerinde oyunculuk performanslarıyla olduğu kadar sesiyle de konuşulan Pınar Deniz’in sesini değerlendirdiği projelerde yer alması bir izleyicisi olarak açıkçası beni mutlu ediyor.

Farklı hikayeleri ve amaçları olan karakterleri böylesine iyi canlandırdığını görmek yine bir röportajında bahsettiği “Benim içimde çok fazla kadın var. Onları gösterebileceğim milyon yıl ve iş varmış gibi hissediyorum.” sözlerini aklıma getiriyor. Geçtiğimiz yaz Disney Plus’ın orijinal dizilerinden Aktris’le karşımıza bir “Avcı” olarak çıkan Pınar Deniz, içindeki en karanlık kadınlardan birini bize gösteriyor. 8 bölüm boyunca birbirinden farklı kadınların kılığına giren Pınar Deniz, aslında bize mini bir oyunculuk şovu da yapıyor. Aktris ve Yasemin Derin için tartışmalar olsa da kendisinin en başarılı bulduğum karakterlerinden ve işlerinden biri olduğunu söyleyebilirim.

Son olarak ise Özcan Alper imzalı ve Altın Portakal Film Festivali’nde ‘En İyi Film ve En İyi Senaryo Ödülü’ne layık gösterilen Karanlık Gece ile karşımıza çıkan Pınar Deniz, bu rolün kendisini değiştirdiğini ve bir nevi dönüştürdüğünü dile getiriyor. Yükselişini ve başarısını sadece bir diziyle sınırlamaması; bu dönemde iki film ve bir diziyle değerlendirmesi, her adımında kendi performansının üstüne katarak ilerlemesiyle bir izleyici olarak seyir zevki en yüksek oyunculardan biri olduğunu söyleyebilirim. Zaten yazının başında da belirttiğim gibi Türkiye’nin en iyi oyuncuları denildiğinde akla gelen isimlerden biri olmak kendisi ve biz izleyicileri için büyük bir gurur kaynağıdır. Kendisini en kısa zamanda tiyatro sahnelerinde de canlı canlı izlemek istediğimi de son olarak belirteyim. Umarım beyazperde ve televizyonda gösterdiği performansını yakın zamanda sahnelere de taşır.

Yorum bırakın

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın